1 98

مشخصات درب آسانسور حریری (سماتیک 2000)

هریک از درب های سماتیک 2000 حریری  در مکانیزم سر درب کابین دارای 2 عدد صفحه لته (کالسکه درب) هستند که روی ریل های هادی مربوطه حرکت می کنند . هر کدام از این صفحه های لته درب ها (صفحه های آویز) با چهار قرقره روی ریل خود قرار داشته و حرکت می کنند . دو عدد قرقره در بالای صفحه (قرقره های نگه دارنده ) و دو عدد دیگر در زیر بدون تماس با ریل به صورت لنگی بوده و پیچ های آن خارج از مرکز هستند . تنظیم لقی قرقره ها روی ریل توسط این پیچ ها صورت می گیرد .

این قرقره ها باعث حرکت روان لته ها می شوند . هنگام حرکت این قرقره ها نباید صدای زیادی تولید کنند و فاصله هوایی مناسبی با سطح ریل هادی داشته باشند (در حد 1 میلی متر ) قرقره ها نباید خورده شده و فرسودگی و شکستگی داشته باشند در درب های تمام اتوماتیک کمان درب باز کن (کلاچ) مخصوص باعث باز و بسته شدن درب طبقه می شود که روی سر درب کابین نصب است.

علت وجود قرقره روی درب اتوماتیک سماتیک2000

 درب آسانسور حریری
درب آسانسور حریری

این قرقره ها باعث حرکت روان لته ها می شوند . هنگام حرکت این قرقره ها نباید صدای زیادی تولید کنند و فاصله هوایی مناسبی با سطح ریل هادی داشته باشند (در حد 1 میلی متر ) قرقره ها نباید خورده شده و فرسودگی و شکستگی داشته باشند در درب های تمام اتوماتیک کمان درب باز کن (کلاچ) مخصوص باعث باز و بسته شدن درب طبقه می شود که روی سر درب کابین نصب است.

مشخصات درب کابین حریری بیابانی (سماتیک2000 )

درب کابین نیز همانند درب طبق دارای آستانه (سیل) از جنس آلومینیوم آلیاژی است که لته های (پنل ها) درب کابین داخل شیار آنها توسط کفشک های مربوطه حرکت می کند و حدفاصل زیر این پنل ها از(سیل) باید مطابق با استاندارد باشد درب کابین و طبقه باید به صورت نرم و روان باز و بسته شوند. شکستگی قرقره وجود سنگ ریزه و یا حتی عدم تنظیم درست درب منجر به اختلال در عملکرد درب می گردد .

مواردهای سرویس و نگهداری درب های اتوماتیک آسانسور

فاصله لازم بین پنل های درب و فریم ها را به صورت چشمی کنترل کرده و مطمعن شوید که پنل ها با یکدیگر و با فریم برخورد و سایش ندارند (حداکثر 6 میلی متر ) نحوه عملکرد صحیح مکانیزم و نحوه باز و بسته شدن درب کابین را بررسی شود .وجود لقی در درب  پایه نیروی محرکه . تسمه موتور . قرقره ها و آسیب دیدگی و فرسودگی در آنها را کنترل گردد . هر گونه صدای زیاد و ناهنجار را دقت کرده و منبع تولید صدای اضافه آن را بیابید .

کنترل عملکردی درب های اتوماتیک حریری (سماتیک 2000)

کنترل عملکردی درب های اتوماتیک
کنترل عملکردی درب های اتوماتیک

پنل های درب کابین آسانسور حریری  را تکان داده  در صورت عملکرد غیر صحیح و گیر کردن قرقره ها خرابی آنها شل بودن تسمه انتقال نیرو یا فرسودگی آن شل بودن پایه موتور صدای ناهنجار موتور درب کابین درگیری بیش از اندازه قرقره و صفحه آویز با ریل ها . تاب ریل های هادی و صفحات آویز درب . عدم درگیری اهرم کلاچ درب باز کن با قرقره درب طبقات و عدم درگیری مگنت های قفل (کلنگی ) به صورت روان لازم است نسبت به تنظیم تعمیر و تعویض قطعه فرسوده اقدام شوند . از محکم بودن پیچ و مهره های اتصال کلیه قطعات به بدنه مکانیزم مطمعن شوید.

کارایی و عملکرد سیل درب آسانسور

سیل درب کابین و طبقات آسانسور باید توسط سرویس کاران آسانسور هر ماه بازدید دوره ای چک و کنترل شوند که در اثر کار درب و عبور بار سنگین از روی آن خم و تاب بر نداشته  و در محیط مرطوب و ریزش آن نپوسیده باشند . (سیل) آستانه شل نبوده و محل اتصال آنها به بدنه کابین و روی دیواره چاه محکم باشد . سیل باید در هر دو جهت باز و بسته شدن تراز باشد .

کنترل عملکرد سیل درب کابین و طبقات آسانسور

موقعیت سیل درب کابین و طبقات . پیچ و مهره و اتصال آن به کابین و دیواره چاه در هر یک از تراز طبقه کنترل شده و در صورت نیاز پیچ و مهره ها آچار کشی و محکم شوند در صورت گیر کردن کفشک زیر لته ها با کشویی های سیل (شیار های آستانه) و باز و بسته نشدن روان آنها نسبت به رفع ایراد و اصلاح و تاب گیری اقدام نمایید .

در صورت لزوم نسبت به تعویض سیل با قطعه نو و مناسب اقدام نمایید . در صورت لرزش سیل (آستانه) در محل خود هنگام باز و بسته شدن درب کابین و همزمان با طبقه آن را در محل خود محکم کنید. فاصله آستانه کابین با آستانه طبقه به صورت یکدست (در کلیه طبقات ) حداکثر باید 35 میلی متر باشد .

کنترل عملکرد سیل درب
کنترل عملکرد سیل درب

مشخصات ،لته درب کابین و طبقات  حریری

پنل ها (لته ها) وظیفه تامین کننده شرایط ایمن برای مسافران داخل کابین را دارد . این پنل ها از جنس ورق سیاه هستند و روی آنها رنگ آمیزی یا با ورق استیل روکش می شود . البته پنل های از جنس کاملا شیشه ای نیز مورد استفاده قرار می گیرند . پنل ها باید در وضعیتی مناسب و سالم باشند و دارای تاب و یا خم نباشند در صورت اضافه کردن روکش (استیل کاری) باید موتور محرکه آن نیز توانایی جابه جایی پنل های سنگین شده را داشته یا متناسب با آن با موتور قوی تر تعویض شود .

کنترل عملکردی لته درب های طبقات و کابین آسانسور

پنل های درب کابین را تکان داده و نحوه لقی یا شل بودن پنل ها و فاصله ها را بررسی کرده و هر گونه فرسودگی و زدگی و پوسیدگی پنل ها و درگیری و ساییدگی آنها به یکدیگر و هر گونه سر و صدای کفشک ها و لقی و لرزش آنها  در حین حرکت را بررسی و کنترل شود .

فاصله پنل های درب کابین و فریم دو سمت را بررسی کنید . مطمعن شوید پنل ها با یکدیگر و فریم سایش ندارند . حداکثر فاصله درب های فولادی از یکدیگر 6 میلی متر و (درب های شیشه ای 4 میلی متر ) می باشند . لته های کابین به هنگام باز بودن و در زمان بسته شدن به صورت موازی قرار گیرند .

تنظیم و تعویض کفشک لته درب حریری

لته درب کابین و طبقه را تکان داده و کفشک لته درب را تعویض و یا تعمیر کرده و نحوه و لقی کفشک های درب کابین و طبقات را به ترتیب در داخل شیار سیل مربوطه بازرسی و کنترل گردد و فواصل لقی باید طبق استاندارد و دستور العمل های سرویس و نگه داری باشد پیشنهاد می شود

در بازدید های دوره ای  هر سه ماه یک بار چک و کنترل گردند و در صورت لقی بیش از اندازه توسط لاتن در بالای پنل های درب فواصل کفشک تا آستانه سیل را تنظیم گردد در صورت پوسیدگی و فرسودگی اقدام به تعویض سیل درب آستانه گردد.

ریل های مکانیزم درب طبقات و کابین حریری

این نوع ریل ها عموما از جنس آلومینیوم آلیاژی (به دلیل سبکی آن) ساخته می شوند و وظیفه هدایت پنل ها لته یک ریل در طول مسیر حرکت آن در مکانیزم سر درب پیش بینی می شود . عموما نیازی به روغن کاری ریل درب اتوماتیک آسانسور نیست لیکن به هنگام  نظافت به صورت دوره ای پس از گردگیری با پارچه ای روغنی سطح ریل ها روغن کاری می شوند . ریل ها باید به صورت مستقیم و بدون تاب و انحرافی بوده و در محل خود کاملا محکم باشند .

ریل های مکانیزم درب
ریل های مکانیزم درب

نحوه کارکرد درب های اتوماتیک حریری طبقه و کابین

هنگام باز و بسته شدن و حرکت درب و یا در حین جابه جایی داخل چاه به همراه کابین بدون لرزش باشند. ریل ها باید کاملا صاف و مستقیم بوده و ظاهر آنها بدون انحراف  و تاب باشد . روی سطح ریل آثاری از خوردگی نباشد و  اتصالات کاملا محکم و شل نباشند 

 در صورتی که ریل سر درب تاب داشته باشد و مانع است حرکت روان غلطک های معلق صفحه های آویز پنل ها (لته ها ) شود نسبت به تعویض آن اقدام کرده .در صورت لق بودن یا لرزش آن را در محل اتصال به بدنه سر درب آچار کشی شود .  روغن کاری بیش از حد ریل درب کابین مجاز نمی باشد

کمان درب باز کن آسانسور (کلاچ)

درب باز کن آسانسور
درب باز کن آسانسور

این مکانیزم در درب های تمام اتوماتیک وظیفه باز و بسته کردن درب طبقه به هنگام رسیدن و هم سطح شدن  کابین به طبقه و نیز هنگام شروع به حرکت کابین همزمان  با بسته شدن درب کابین را به عهده دارد . در صورتی درب طبقه و همچنین قفل آن باز خواهد شد

که این مکانیزم با قرقره هایی که روی مکانیزم درب طبقه تعبیه شده درگیر و همزمان با باز شدن درب کابین توسط نیروی محرکه درب . درب طبقه را باز کند . فواصل این مکانیزم با قرقره ها و مقدار فاصله دو اهرم (بازو کلاچ ) با یک دیگر در وضعیت باز و بسته باید مطابق با دستور العمل دفترچه سرویس و نگه داری درب کابین باشد .

کنترل عملکردی کمان درب باز کن آسانسور 

در هنگام بررسی کمان درب باز کن درب کابین (بازو های کلاچ) باید قرقره های نگه دارنده کمان روی ریل (قاب سر درب) فنر کمان . اهرم کمان ثابت (در صورت وجود) و متحرک را چک شود .فواصل و اندازه ها باید از طریق فیلرها کنترل شوند .

با باز و بستن درب کابین در کلیه طبقات به نحوه کار کلاچ (حرکت بازوها ) از روی سقف کابین دقت کنید هر گونه صدای ناهنجار را بررسی و در صورت خوردگی قطعات و یا فرسودگی آنها نسبت به تعویض اقدام کنید پیچ و مهره محل اتصالات را آچار کشی کرده و محل هایی که نیاز به روغن کاری دارند انجام شود

کنترل عملکردی
کنترل عملکردی

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *